Dag #20 – Tom Cruise –

photo (7)Het verhaal van vandaag begon gisteren, dus officieel kan deze blog nog doorgaan voor de blog van gisteren. 

Om 22:30 streken J. en ik neer in de Pijp. Ik ga niet graag naar de Pijp. Toegegeven: de sfeer is gemoedelijk en de mensen zijn vrij normaal, maar als je op de Wallen een terrasje pakt, zit je op de eerste rij van de freakshow. In de Pijp zijn de mensen allemaal even mooi, inwisselbaar. Mannen met strak achterovergekamd haar en vrouwen met sluike manen en All stars. Een mensenkijker als ik is er snel uitgekeken. Misschien ben ik ook wel onderling inwisselbaar en daarom was ik gisteren ook in de Pijp.

We zaten bij ’t Paardje aan het rosé bier toen er een groep Fransen naast ons kwam zitten. Aangezien ik al een jaar verwoede pogingen doe om Frans te leren, probeerde ik hier en daar woordjes op te pikken. Het gezelschap bestond uit vijf mannen of jongens en een vrouw. De vrouw sprak ook Nederlands en ik begon me af te vragen hoe de groep tot stand was gekomen, wat voor onderlinge relaties er bestonden. Mijn verlegenheid wint het meestal van mijn nieuwsgierigheid waardoor ik nooit zomaar een gesprekje aanga met een wildvreemde. Gelukkig zijn er mensen waarbij dat andersom is anders had ik bar weinig vrienden gehad.

“Mag ik je wat vragen?” Het Franse meisje loenste een beetje, dus J. en ik konden niet echt zeggen wie ze nou aansprak.
“Hij vindt je leuk en hij wil graag weten of je al een vriendje hebt.” Het meisje gebaarde naar de jongen die naast haar zat. Hij keek beschaamd naar zijn biertje. Ik vond het een beetje een vreemde situatie. Vroeger, op de middelbare school, had je weleens vergelijkbare situaties dat een vriendin voor jou verkering vroeg aan een jongen. Maar op dertigjarige leeftijd is het op zijn zachtst gezegd wat ongemakkelijk. De glazenstaarder bleek mij te bedoelen. Ik antwoordde dat ik geen vriendje had.
“Vind je hem ook leuk?” Vroeg het meisje aan me. Ik richtte mijn blik op de jongen die mijn blik opzettelijk ontweek en zag dat ‘ie verdomd knap was. Hij deed me een beetje denken aan mijn eerste vriendje en Tom Cruise, maar dan 30 centimeter groter. Dus ik antwoordde naar waarheid: “Hij is wel heel erg knap, maar hij doet me denken aan mijn ex.” Het meisje vond dat geen goed teken en overlegde in het Frans met Tom Cruise. Hij leek aangeslagen en keek nu eerder bedroefd naar zijn bierglas. Het meisje nam het woord weer.
” Hij heeft wel vier keer gezegd dat hij je mooi vindt, maar hij denkt dat hij te jong is.”
” Spreekt ‘ie geen Engels?”  Vroeg ik, want ik was deze puberale situatie wel een beetje zat. Ik richtte me direct tot hem.
” Hey…do you speak English?”

Wat bleek: Tom Cruise sprak perfect Engels, woonde in Schotland en studeert daar scheikunde. Waarom daar? Het is goedkoop. Hij vertelde dat hij is opgegroeid in Duitsland, Portugal, Engeland en Frankrijk en dat hij vier talen spreekt. De reden waarom hij dacht dat hij te jong voor mij is, was vanwege het feit dat hij maar liefst 19 lentes jong is. Ik vond dat niet verkeerd gedacht van hem.

J. en ik raakten ook met de andere Fransen in gesprek. Het gezelschap bleek te bestaan uit drie broers die verspreid over Europa wonen, een huisgenoot van een van de broers, een neef en het meisje was de vriendin van de middelste broer. Omdat we de situatie nogal bijzonder vonden, besloten we ‘ja’ te zeggen toen we werden uitgenodigd om mee naar een andere bar te gaan. Het werd de Chocolate Bar. Het was erg gezellig en de Fransen betaalden alles. Toen ik een rondje wilde geven, stak de middelste broer daar een stokje voor. Op een gegeven moment stonden we buiten te kletsen en het meisje was al behoorlijk dronken. Ik vroeg haar naar de relatie met haar vriendje, die in Londen woont. Ze vertelde terwijl ze een arm om hem heen sloeg hoe erg ze hem mist als hij weg is, maar ze houdt van hem en weet dat het goed zit. En toen kwam het…dit gesprek vond plaats in het Engels.

“So…me and my boyfriend…we like to meet other people.” Ze begon een beetje ondeugend te lachen. En ik vond het vrij logisch dat deze internationale groep graag mensen ontmoet.
“Yes…I understand…” Zei ik een beetje onbeholpen.
“We like to…hihi…we like to meet …..other people.” Lachte ze nog een keer. Ik keek een beetje verbaasd naar de jongen die naast me stond.
“She means she wants a threesome…”
Ik dacht dat ze een grap met me uithaalden. Ik zag Tom Cruise beschaamd wegkijken en het meisje en haar vriend keken me nu ernstig aan.
” So…yeah..I like to share…and now you have the choice to fuck him (wijzend op Tom Cruise) or us (wijzend op zichzelf).” Ik barstte in een hoge lach uit er vanuit gaande dat ik flink in de maling werd genomen.
“This is a joke right?”  Ik keek weer opzij naar de andere jongen, die haalde zijn schouders op. Het meisje vervolgde:
“He’s is just great in bed. And I think every girl should know. He gets really hard and he’s really strong.”
“Well…congratulations?”  Was het enige wat ik kon uitbrengen. Ze ging nog even door met opscheppen over de bedprestaties van haar vriend. Om het spelletje mee te spelen vroeg ik aan hem wat haar zo goed in bed maakte. Daarop antwoordde hij dat ze goed kan pijpen. Vervolgens voegde zij er zelf aan toe dat ze zijn broertje ook had gepijpt. Ik keek naar Tom Cruise, die maakte geen aanstalten om dat te ontkennen.
” So,” begon ze weer “do you wanna fuck him or us?”
“Well…I don’t want to fuck anybody right now. And I don’t like to share I want a great and strong boyfriend for myself.”  Ik dacht dat ik mezelf daar wel goed uit had gered zonder iemand te beledigen.

Er kwam meer alcohol en de situatie werd steeds gecompliceerder. Het leek wel alsof ik in een combinatie van Cruel Intentions en Eyes Wide Shut was beland. Toen de vriend van het meisje even naar de wc ging, zag ik dat ze de hand van Tom Cruise tussen haar benen legde en even later stonden op de dansvloer hevig tegen elkaar aan te rijden. Toen de middelste broer zich weer bij ons voegde zei hij iets tegen zijn vriendin waarop zij weer tegen mij zei: “My boyfriend really wants to fuck you.” Dat is volgens mij zo’n beetje het meest bizarre dat ooit tegen me gezegd is. Ondertussen stond J. buiten met een Nederlandse jongen te praten die vlees via het internet verkoopt. Ik wilde bijna zeggen dat het Franse vlees wel gemakkelijk te verhandelen is.

Om 3:00 was het feestje voorbij. De Fransen waren stoned, dronken en moe. We namen afscheid zonder ooit te weten hoe ze heten. Na een bizarre avond fietste ik, een nieuw avontuur rijker, terug naar huis. Blij dat ik geen woord Frans had gesproken.

 


Een reactie op “Dag #20 – Tom Cruise –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s