Dag #1 – Vinketering –

vinkDag #1

Vorig jaar maakten de Toyota Starlet en ik ons op voor een rit van 1200 kilometer naar Bordeaux. Nu heb mijn trouwe vierwieler ergens in een louche straat in Slotermeer geparkeerd, omdat ik hem de komende tijd niet nodig zal hebben. Ik ga nergens heen deze zomer en iedereen mag het weten.

Op Facebook postte iemand het volgende artikel : http://themindunleashed.org/2014/06/7-things-learned-1-year-without-alcohol.html

Op zichzelf niet echt een geniale tekst, maar wel vind ik het goed dat er aandacht wordt besteed aan de romantisering van drank. Hoe vaak ik wel niet mensen met hun ogen heb zien rollen als ik een Ice Tea bestelde in plaats van een biertje alsof ik zonder alcohol in mijn mik opeens een draak van een vrouw ben. Maar goed, met reizen heb ik dus een beetje hetzelfde. Iedereen reist maar een eind heen. Op verjaardagen neemt opeens iedereen deel aan de onbedoelde strijd om de ‘beste reiziger van het gezelschap’ waarbij ik natuurlijk vrij snel mijn meerdere moet erkennen. Waarna ik vervolgens ook niet meer aan de gesprekken kan deelnemen,  want  olifanten ken ik alleen van Artis, het Vrijheidsbeeld alleen van films en snorkelen heb ik weleens in bad gedaan.

Met deze vakantieblog, die eigenlijk geen vakantieblog is, maar een thuisblijfblog, wil ik een lans breken voor de thuisblijvers, de vakantiehaters en de mensen met vliegangst (de meest geaccepteerde reden om niet te reizen).  En wil ik laten zien dat thuisblijven ook heel cool is.

Vandaag was de eerste dag van de vakantie en wat heb ik gedaan? Aangezien ik als nieuwbakken single zeeën van tijd over heb, heb ik vorige week een freelance klusje aangenomen : 26 uur aan interviewmateriaal uittypen van Henk Bres.. Dus ik heb weer 5 uur lang  naar Henk Bres geluisterd en verder…de wc schoongemaakt. Dit gezegd hebbende gaat dit dagverslag meteen de boeken in als het meest duffe ooit.

Luisteren naar Henk Bres is uiteindelijk helemaal niet duf. Ik leer allemaal nieuwe scheldwoorden zoals : vinketering, blufkut en staatspooiers. En ik werd erg blij van dit stukje televisiegeschiedenis.

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s