Parkeerzeer

20131119-231918.jpgToen Bert-Jan en ik drie jaar geleden verkasten van De Baarsjes naar Bos en Lommer treurde ik enkel om het verlies van mijn parkeervergunning die mij toestond voor een krappe 90 euro per half jaar mijn Opel Astra overal neer te kakken in de buurt.

Inpandige parkeergarage
Op onze nieuwe stek was een parkeervergunning nicht möglich, want, zo stelde de gemeente Amsterdam : u heeft de beschikking over een inpandige parkeergarage.  Dit is echter niet helemaal waar. Ik heb niet automatisch de beschikking over deze inpandige parkeergarage. Ik moet deze eerst huren, bovenop de huur die ik al voor mijn 1000 euro kostende woning betaal, namelijk 90 euro per maand ! Dat is een vervijfvoudiging van het bedrag dat er betaald moet worden voor een parkeervergunning aan de weg. Ik weiger. Niet uit principe, maar omdat 90 euro gewoon heel veel geld is voor een tweedegraads docent.

Blauwe streep
Dus zat er niets anders op dan de buurt af te struinen naar gratis parkeerplekken. En die vond ik, direct na het metrostation naast het Gebrandypark. Mooi, dacht ik, vijf minuutjes lopen voor een gratis spot vond ik een rendabele deal. Afgezien van het feit dat mijn auto in die buurt twee keer is opengebroken waren wij erg tevreden met de gang van de parkeerzaken. Totdat we op een mooie dag oog in oog kwamen te staan met ‘de blauw streep’. De hele buurt zag blauw en een hele dag gratis parkeren zat er dan ook niet meer in. Ik verlegde mijn grenzen naar de buurt achter het Gebrandypark, 10 minuten lopen, maar nog steeds gratis parkeren en de buurt oogde een stuk groener en daarmee veiliger. Inmiddels had ik de Astra ingeruild voor een lieftallige Toyota Starlet en zo geschiedde het dat ik doordeweeks dichtbij kon parkeren met de blauwe kaart en in het weekend de Starlet naar haar logeerplek aan de andere kant van het park bracht.

Verzetten
Een maand geleden echter was het voorgoed voorbij met de logeerpartijtjes in het weekend. Ook in de buurt van de Burgemeester van der Pollstraat  had iemand inmiddels een hernia te pakken vanwege het veelvuldig gebukt staan om de blauwe lijn te verven. De Starlet en ik trokken er op uit om op zoek te gaan naar een nieuwe gratis plek, maar de hele buurt tot aan Plein 40/45 was voorzien van een blauwe lijn. Als demonen in een boze droom kwamen de blauwe lijnen als slangen op me af en ik heb dan ook een kwartier lang zitten vloeken zoals alleen mijn pa dat kan. Sindsdien loop ik in het weekend vijf keer per dag naar mijn auto om de blauwe kaart te verzetten en als ik niet thuis ben, tja, dan betaal ik.

Kommer en kwel
Dat het niet alleen in Bos en Lommer kommer en kwel is, bleek vorige week. Omdat ik voor het gameweekend met Diederik meereed, was het niet nodig om zelf met de auto naar Friesland te gaan. Dus ik zocht naar een geschikte plek, dicht bij het openbaar vervoer, om de Starlet met een gerust hart achter te laten. Na een dubbele check op Facebook en de site van het Cition wist ik zeker dat je in de buurt van Uilenstede gratis kon parkeren (niets is erger dan er ter plekke achter te moeten komen dat er toch een blauwe streep is). De Bos en Vaartlaan leek me de ideale plek. Ik reed er heen, zette mijn auto neer en vertrok voor een weekend vertier.

Ontgaan
Op zondag kwam ik weer terug bij mijn auto en werd ik geconfronteerd met een A4-tje dat vastgelijmd zat aan mijn raam (zie afbeelding). Uitsluitend parkeren tbv bewoners, dit kan u niet ontgaan zijn ! Eeh… ja, het was me wel ontgaan. Ik had een dubbele check uitgevoerd, verschillende mensen vertelden me dat het gratis parkeren was. Ik veroorzaak overlast, mijn probleem mag niet het probleem van de bewoners worden. Ik voelde me kut, een crimineel, blijkbaar was mijn Starlet een ongewenste gast in de buurt en ik had geen idee van het feit dat ik iets deed wat niet mag. Wat vervelend, sorry, wat kan ik doen om het goed te maken ?

Amstel*fucking*veen
Maar…wacht eens even…waarom heb ik dan geen fucking parkeerbon ? Waarom kleeft er met ranzige lijm, die dikke klodders achterlaat, een officieus document op mijn ruit ? Wat geeft deze mensen in Amstel*fucking*veen het recht om mij het gevoel te geven dat ik een zware misdaad bega en mensen benadeel, omdat ik een keer in mijn hele leven mijn Starlet op drie vierkante meter Amstelveen zet om een gezellig weekendje te gaan gamen ?

Randwijck
Onderzoek leerde mij dat er sprake is van parkeerproblematiek in Randwijck (de desbetreffende wijk in Amstelveen). De bewoners moeten soms een eindje lopen naar hun auto en dit vinden zij niet tof. Je gaat immers in Amstelveen wonen om de parkeerdruk van Amsterdam te vermijden. Maar…de bewoners willen absoluut niets weten van een parkeervergunning. Men wil namelijk niet betalen voor een probleem dat eigenlijk bij de gemeente Amsterdam ligt. Dus, is men op eigen initiatief een soort van politieagentje gaan spelen door zelfgemaakte verkeersborden te plaatsen en in plaats van bonnen haatbrieven uit te schrijven (waar ook nog eens een stomme spelfout in staat). Ik snap dat het vervelend is voor deze mensen om vijf minuten te moeten lopen (been there, done that), maar ik betaal liever een dikke boete  als ik weet dat ik fout zit dan dat ik dit soort beschuldigende pamfletten op mijn raam moet vinden, want daarmee krijg ik het gevoel dat ik en mijn Starlet de grootste criminelen zijn op deze aardkloot.

20131119-231855.jpg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s