Transformatie

optimus_prime_gallery_0003Cybertron oftewel Amsterdam ligt er op 9 januari nat, maar rustig bij. De vakantie is pas
afgelopen en de straten zijn weer schoongeveegd van vuurwerkdrap en
vijandelijkheden genaamd ‘de jeugd’. Niets staat een optimistische blik op 2013
in de weg.

Optimus Prime a.k.a Bert-Jan arriveert op het hoofdkwartier met een mededeling die iedere honkvaste vrouw doodsangst inboezemt. Hij gaat op missie naar San Fransisco, naar het schijnt hebben ze hem daar hard nodig om een computerspel te creëren, over The Transformers notabene! Maar hij gaat, het is zijn kans om de wereld te redden, de kans waarop hij al die jaren heeft gewacht. Het feit dat de Decepticons a.k.a het verlangen om voorgoed weg te blijven + de verleiding van andere aantrekkelijke autobots, daar op de loer liggen, weerhoudt hem er niet van om te gaan. Hij is immers ‘Optimus’ Prime, het komt goed.

En ik, Elita One, mag niet mee op de missie die volgens Optimus te gevaarlijk is. Eigenlijk omdat ik onmogelijk een werkvisum kan krijgen. Ik zal moeten wachten tot hij ooit weer terugkomt. Ik ben er trots op dat het harde werken van Optimus eindelijk wordt beloond. Dit is de kans om de wereld zijn moed, kracht en wijsheid te tonen.

In eerste instantie vertrekt hij voor 3 maanden, maar als het beide partijen bevalt, is de kans groot dat hij langer blijft. En als hij uiteindelijk wel een visum krijgt waarop ik mogelijkerwijs ook mee zou kunnen komen, rest de vraag: wil ik in San Francisco wonen? Zitten ze daar te wachten op een docent Nederlands/filmwetenschapper/sociaal juridische dienstverlener? Ik heb de komende drie maanden om daar over na te denken.

Optimus vertrekt, zoals het er nu naar uitziet, op 10 februari. Dan zal hij rond 10 mei weer terugkeren naar de thuisbasis. Tot die tijd wordt het oldskool webcammen. Ik ken het webcammen nog wel van het internetdaten; schemerlampje aan, lipglossje op, beeld wat minder scherp stellen. Maar dit is andere koek, Skypen met de man met wie je eigenlijk drie jaar samen hebt gewoond. Naast wie je eigenlijk elke dag zou wakker moeten worden en van wie je de vertrouwde ochtendasem zou moeten ruiken. Ik weet niet hoe ik moet Skypen met mijn eigen partner. Er zit geen Skype op mijn computer en ik heb niet eens een webcam.

Ondertussen krijg ik veel lieve reacties van vrienden en familie. Het idee dat je partner je voor een langere periode verlaat, voor de Transformers nog wel, spreekt natuurlijk niemand echt aan. Maar ik moet zeggen dat ik er steeds meer voordelen van inzie. Ik verhuur een kamer, spaar wat extra geld en ga in de twee weken durende meivakantie ook naar San Fransisco. Ik heb een excuus om lekker veel films te kijken die zich daar afspelen , ik hoef minder vuile onderbroeken te wassen en ik kan me verkneukelen om het feit dat Bert-Jan de Weerd in het Engels zoiets wordt als BJ the weird…oftewel blowjob the weird.  Of ik daar over een maand nog zo over denk? De tijd zal het leren, ik probeer in ieder geval net zo positief te zijn als de betekenis van de alias van mijn partner.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s