The Best Exotic Marigold Hotel

Cijfer: 6.5

Was het een betaalde vakantie of een vakantie voor werk? John Madden zette een aantal Oscar winnaars bij elkaar op een filmset in exotisch India en ging er van uit dat daar sowieso wel een degelijke film uit zou komen rollen.

Wat?
Een paar oude van dagen hebben zo ieder hun eigen redenen om het grauwe Engeland te verruilen voor Jaipur in India. Aldaar is het Best Exotic Marigold Hotel gevestigd waar de zeven senioren een kamer hebben geboekt. Het blijkt echter niet zo best gesteld te zijn met het hotel; het is namelijk nog niet af. De teleurgestelde fossielen zullen hun best moeten doen om er nog wat van te maken en al snel betrekken ze elkaar in hun problemen en ontdekkingen.

Van wie?
De film is van John Madden, een regisseur die bewijst in veel genres thuis te zijn: Mrs. Brown, Shakespeare in Love en recentelijk The Debt. The Best Exotic Marigold Hotel is opnieuw een verassende titel op zijn imdb C.V. Madden omringt zich uiteraard met een Engelse cast van formaat en werkte eerder met veel van de acteurs die meespelen. In de hoofdrollen zien we Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench en Tom Wilkinson. Om het incontinentiegehalte wat naar beneden te halen, mag Dev Patel (ja, die van Slumdog Millionaire) ook een sterotype rol spelen.

Yes please…
Het personage van Tom Wilkinson zegt het al ‘ India is zo mooi vanwege de kleuren en de gelukkige mensen’. Dat is wat de film ook de moeite waard maakt. Madden weet de pracht en praal van Jaipur te weergeven zoals de karakters in de film het ervaren. Verder is er gewoon niets mis met deze film. Schattige taferelen spelen zich af op een waanzinnig geschilderd doek.

No, thank you…
Schattig valt niet bij iedereen in de smaak.  The Best Exotic Marigold Hotel is naar mijn mening net iets te schattig. Dat zorgde welliswaar voor begripvolle lachsalvo’s bij de vijftig plussers in de zaal. Ik vond dat er nergens echt pit te beproeven was. En aan acteertalent geen gebrek, maar stuur die Dev Patel a.u.b weer terug naar de Slumdogs (of geef hem wat Ritalin).

Tagline:
Niet bekend

Voor wie?
Voor iedereen die graag eens met zijn opa of oma naar een degelijk gemaakt film wil kijken.

Score: ***


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s