Haywire

 Cijfer: 5

In Haywire loopt een hoop acteertalent rond: Michael Douglas, Ewan McGregor, Michael (hey daar heb je ‘m weer) Fassbender en Channing Tatum. De hoofdrolspeelster heeft ook een groot talent, maar dat is niet acteren.

Wat?
Gina Carano speelt de sexy Mallory die werkt als een soort huurling voor een patriculier bedrijf dat wordt ingehuurd door de overheid. Als ze een missie heeft afgerond in Barcelona, komt ze er al snel achter dat die missie geen zuivere koffie was. Als ze probeert te achterhalen wat er werkelijk is gebeurd, wordt ze zelf het doelwit van een missie en moet ze proberen te voorkomen dat ze het slachtoffer wordt van haar eigen collega’s.

Van wie?
Soderbergh (die we kennen van de Oceans films) wilde met deze film heel graag iets afleveren dat leek op kruising tussen een 70’s Bond film en een Pam Grier actiefilm. Een nobel streven was daarbij dat hij ervan overtuigd was dat er op deze aardkloot iemand anders dan Angelina Jolie moest rondlopen die kon rennen, vechten en schieten tegelijk. Terwijl hij keek naar de MMA kampioenschappen voor vrouwen zag hij daar Gina Carano een paar rake klappen incasseren. Zo begon het balletje voor Haywire te rollen. Soderbergh schreef de gehele film met Carano in gedachten voor de hoofdrol.

Yes please…
Een vrouw die echt een robbertje kan vechten, dat willen we wel eens zien. Niets van dat gechoreografeerde gehuppel, maar in Haywire zien we het betere krab- en trapwerk waar Catwoman nog wat van kan leren. Nadat ik Carano aan het werk heb gezien, heb ik spontaan zin om me aan te melden bij de dichtsbijzijde kickboxvereniging.

No, thank you…
Afgezien van de paar rake klappen die vallen, valt er verder weinig te beleven met Carano. De film is niet echt spannend te noemen en de ontknoping van de plot gaat zo snel dat ik de uitleg vanzelfsprekend voor waar aanneem, maar eigenlijk begrijp ik er geen bout van.

Tagline: They left her no choice…
De tagline doet het ergste vermoeden en dat wordt in de film zeker waargemaakt. Om niet al te veel spoilers te geven valt zeker vast te stellen dat Mallory hetgeen doet dat ze moet doen, omdat ze geen keuze heeft. Ach ja, ze heeft wel een keuze, maar die andere keuze zal direct leiden tot haar dood. Niet bepaalde de juiste keuze dus. Dus, de keuze voor deze tagline is geen vekeerde keuze geweest.

Voor wie?
Voor iedereen die weleens een mooie vrouw echt wil zien vechten.

Recensie Moviescene

Score: ** 1/2


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s